Ediție Specială: Ora Regelui CCXVIII – 14 ianuarie 2017Vă invităm să vizionați ediția din această săptămână a „Orei Regelui”, o ediție-eveniment. Este emisiunea care ilustrează încheierea oficială a Anului Regal 2016, în care au fost sărbătorite Casa Regală a României la un secol și jumătate de la fondare și Constituția din anul 1866.

Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, Televiziunea națională prezintă, așadar, a două sute cincisprezecea ediție a emisiunii “Ora Regelui”. TVR1, TVR Moldova, TVR HD ora 15. TVR Internațional ora 17. Producător, Lidia Voicu. Realizatori, Camelia Csiki şi Bogdan Şerban-Iancu.

Emisiunea este reluarea ediției din ziua Ajunului Crăciunului 2016.

Sumarul:

– 150 de ani de diplomație regală. Membrii Corpului Diplomatic acreditați în România au fost primiţi pentru prima dată, din 1948 încoace, în Sala Tronului a Palatului Regal de pe Calea Victoriei din București.

– 150 de ani de la fondarea Casei Regale. La invitația Parlamentului Republicii Moldova, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au fost la Chișinău, alături de cei mai înalți reprezentanți ai Statului.

– Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat pentru a zecea oară ”Seri de Poveste” pentru a ajuta familiile cu copii, aflate în situații dificile.

– Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au comemorat 100 de ani de la refugiul Familiei Regale, al Guvernului și al Parlamentului României la Iași. Trenul Regal a parcurs întocmai traseul pe care au călătorit Regele Ferdinand I și Regina Maria în zilele de 5 și 6 decembrie 1916.

– Motto-ul Conferinţei științifice de Crăciun de la Ateneul Român aparţine Regelui Mihai: “Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară luată cu împrumut de la copiii noştri”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.