Ora Regelui CCXVII - 7 ianuarie 2017Sâmbătă, 7 ianuarie 2017, Televiziunea națională prezintă a două sute șaptesprezecea ediție a emisiunii “Ora Regelui”. Redactor, Lorelei Mihală, Realizator, Bogdan Șerban – Iancu, Producător, Lidia Voicu. TVR 1, TVR HD, ora 15.

Redifuzarea ediției din 10 decembrie 2016

Sumarul:

– Crucea Roșie Română, societatea care a fost mereu în prima linie a asistenței umanitare, a împlinit anul acesta 140 de ani de la înființare. Organizaţia a ajutat cu alimente mii de familii, a intervenit în sute de situații de urgență și a declanșat campanii de donare de sânge sau de căutare de persoane. Principesa Moștenitoare Margareta, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie, i-a premiat, la Palatul Elisabeta, pe cei mai merituoși dintre cei 5.500 de voluntari.

– Alteţa Sa Regală Principele Radu a acordat Înaltul Patronaj Asociaţiei Voluntarii Invictus din România. “Invictus” este un proiect ce îşi propune să sprijine pe veteranii de război din teatrele de operaţii pentru a participa la competiţii sportive atât în ţară, cât şi în străinătate. În 2017, România va avea un grup de sportivi paralimpici, militari răniți, la Jocurile Mondiale Invictus de la Toronto. În premieră, la ”Ora Regelui”, un reportaj despre echipa Invictus.

– De Ziua Națională, în al 150-lea an de la întemeierea Casei Regale a României, Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, au călătorit cu Trenul Regal împreună cu 30 de elevi moldoveni. Veniți din Cahul, pentru a vizita Palatul Elisabeta și Castelul Peleș, majoritatea elevilor și profesorilor s-au aflat pentru prima oară în România. Alături de Altețele Lor Regale s-au aflat Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margarita ai bulgarilor, precum și Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei. Traseul a fost același, de la București la Sinaia, ca în urmă cu mai bine de opt decenii, cînd Regele Boris al III-lea și Regina Ioana ai bulgarilor veneau în vizită de Stat în România, la invitația Regelui Carol al II-lea. Pe 1 Decembrie, Trenul Regal i-a purtat pe înalții oaspeți către Sibiu și în fiecare gară sute de români au venit să îi salute.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.