FOTO Principesa Maria, vizită în municipiul TârgovișteLuni, 20 martie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită oficială în municipiul Târgovişte.

În prima parte a vizitei, Principesa Maria a avut o întrevedere, la primăria municipiului Târgoviște, cu reprezentanţii autorităţilor locale.

Au participat la întâlnire Primarul municipiului Târgoviște, domnul Cristian Daniel Stan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Alexandru Oprea, subprefectul județului, domnul Ciprian Păsăilă, secretarul județului, domnul Ivan Vasile Ivanoff și secretarul municipalității, domnul Cătălin Chiru Cristea.

După întrevederea de la primărie, Principesa Maria a vizitat Muzeul de Istorie din Târgovişte, unde a putut revedea expoziţia dedicată copilăriei Majestăţii Sale Regelui, „Regele Mihai – o copilărie fericită”.

Vizita Alteţei Sale Regale a continuat la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”. Aici, Principesa Maria a vizitat obiectivele turistice ale complexului printre care se numără ruinele palatelor ridicate de către Mircea cel Bătrân și Petru Cercel, Biserica Mare Domnească, Turnul Chindiei, dar și Muzeul Tiparului şi Muzeul Cărţii Vechi Româneşti.

Vizita s-a încheiat la Mânăstirea Dealu, unde Alteța Sa Regală s-a bucurat de liniștea și binecuvântarea pe care o oferă acest loc. De asemenea, Principesa Maria a avut parte de o prezentare a muzeului, cât și de vizitarea zonei belvedere și paraclisului Mânăstirii.

Fotografii: © Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgoviştei

Niciun comentariu

Un produs Blogger.