Principele Radu, omagiu pentru eroiAlteța Sa Regală Principele Radu a reprezentat pe Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, la ceremonialul militar de comemorare a eroilor, subofițeri și ofițeri ai Internelor, căzuți la datorie pentru apărarea legii și a țării.

Evenimentul a avut loc joi, 25 mai 2017, de Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, la sediul din București al ministerului. A fost rostit numele celor dispăruți, a avut loc un recital de muzică și a fost vernisată o expoziție de icoane. În încheierea comemorării, a fost inaugurat un memorial al celor căzuți la datorie, atât în perioada contemporană, cât și pe parcursul războaielor din secolul al XX-lea. Au oficiat scurte rugăciuni preoții Bisericii Ortodoxe, Bisericii Catolice și Bisericii Greco-Catolice, alături de reprezentanți ai Cultului Mozaic și ai Cultului Musulman.

Principele Radu a salutat prezența reprezentanților confesiunilor și religiilor prezenți la eveniment, a părinților unora dintre tinerii subofițeri căzuți la datorie, a reprezentanților conducerii militare a ministerului, precum și a copiilor care și-au prezentat operele de artă.

În fiecare an, Familia Regală participă la Ziua Înălțării Domnului și a Eroilor în alt oraș, pentru a contribui la aducerea acestor două mari sărbători ale românilor mai aproape de oameni și de familiile lor.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.