VIDEO Regele Mihai, pentru ultima oară în Sala TronuluiConvoiul funerar a ajuns în București la ora 20. Mașina funerară purtând Coroana de Oțel, urmată de mașina funerară în care se găsea sicriul Regelui Mihai I au trecut pe sub Arcul de Triumf.

La ora 20.20, sicriul a ajuns la Palatul Regal din Calea Victoriei, unde a fost urcat pe umeri de către militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul în Sala Tronului. Devenit rege în anul 1927, la vârsta de cinci ani, Regele Mihai a intrat în Sala Tronului de-a lungul a mai bine de 90 de ani. Ultima ședere a Regelui Mihai în Sala Tronului are loc în zilele de 13, 14 și 15 decembrie 2017.

După instalarea sicriului pe catafalcul din Sala Tronului, au fost așezate pe Stindardul Regelui, care acoperă sicriul, Coroana de Oțel, pe o pernă de catifea roșie, și o coroană de flori albe. Militarii s-au așezat în formațiunea de gardă la catafalc.

S-au închinat în fața catafalcului Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES dl Alexander Nixon, dna Irina Walker, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, dl și dna Nicolae Medforth-Mills și sora lui, Elisabeta Karina.

Au fost de față membri ai Consiliului Regal, personal al Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, colaboratori apropiați și de lungă durată ai Familiei Regale.Un mare număr de preoți ortodocși, conduși de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, alături de ÎPS Mitropolitul Iosif, au rostit o rugăciune și au stat lângă sicriul Majestății Sale Defuncte.

La ora 21, mulțimea adunată în jurul Palatului Regal a fost invitată să treacă prin fața catafalcului, pentru a se închina. În prima seară, un mare număr de oameni au ținut să fie prezenți la Palatul Regal. Ușile Palatului Regal s-au închis doar la ora 3 dimineața, în ziua de joi, 14 decembrie 2017, pentru a se redeschide la ora 8.

La ora prânzului, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu au sosit la Sala Tronului însoțiți de Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea al bulgarilor, care a venit în cursul zilei de joi pentru a se închina la catafalcul Regelui Mihai I. Majestățile Lor și Alteța Sa Regală au stat lângă catafalc o jumătate de oră.

În seara de joi, 14 decembrie, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu au revenit la Sala Tronului, unde au mulțumit soborului de preoți, s-au întâlnit cu un mare grup de elevi de la Colegiul Național Sfântul Sava din Capitală și s-au recules o oră la catafalcul Regelui Mihai.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.