VIDEO Slujba oficială de la Catedrala Ortodoxă din LausanneMarți, la ora 15 (ora Elveției), la Catedrala Ortodoxă Greacă de la Lausanne a avut loc ultima slujbă închinată Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I, care a locuit în Confederația Elvețiană timp de aproape 70 de ani. Este ultima zi în care Regele odihnește pe pământ elvețian.

Slujba a avut loc în prezența ASR Principesei Elena, ES dlui Alexander Nixon și ASR Principesei Sofia.

Alături de membrii Familiei Regale au fost prezenți ambasadorii României la Berna și Geneva, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Consiliului Regal și ai Casei Majestății Sale, precum și un mare număr de români, veniți să aducă omagiu Regelui nostru.

Slujba a fost oficiată de IPS Mitropolitul Iosif, de parohul Catedralei, părintele Alexander Iossifidis, și de protopopul român ortodox al Elveției, părintele Adrian Diaconu, acompaniați de un sobor de preoți.

Mâine, la ora 11, aeronava Forțelor Aeriene Române va aduce la Aeroportul Otopeni sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I. În avion vor fi prezenți membrii Familiei Regale mai sus citați, reprezentatul Guvernului, reprezentantul Armatei României, precum și membri ai Casei Majestății Sale. Vor face de gardă, pe tot traseul de la Geneva la București, militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul.

La aeroport vor fi prezenți Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, membri ai Familiei Regale, reprezentanți ai Instituției Președintelui României, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei și ai Bisericii Ortodoxe Române. Ceremonia de la Otopeni va avea caracter militar.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.