FOTO Principele Radu a deschis finalele Gimnaziadei 2018La Complexul Sportiv Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani a avut loc astăzi, marți, 8 mai 2018, în cursul dimineții, ceremonia de deschidere a finalelor Gimnaziadei 2018.

“Învingătorii de azi, campionii de mâine”! – motto-ul celei de-a treia ediții a Gimnaziadei, deschide ușile spre marea performanță copiilor care visează să ajungă campioni. Așa cum Nadia a devenit cea mai cunoscută poveste a sportului românesc în lume, așa și micii campioni ai Gimnaziadei vor putea visa la medaliile marilor concursuri.Gimnaziada este o competiție școlară sportivă susținută de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, alături de Ministerul Educației Naționale și de cele zece federații naționale ale sporturilor implicate. Astăzi, ediția anului 2018 a Gimnaziadei a ajuns la faza finală.

La festivitatea oficială au fost prezenți, alături de Principele Radu, dl Mihai Covaliu, președintele COSR, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Ministerului Sporturilor, membri ai Comitetului Executiv al COSR și conducători ai federațiilor naționale ale celor zece sporturi participante la Gimnaziadă.Cea de-a treia editie a Gimnaziadei, întrecere sportivă școlară organizată la atletism, baschet, badminton, volei, rugby tag, fotbal pe teren redus, handbal, oină, tenis de masă și șah, a început anul trecut cu întrecerile la nivel local și a continuat cu etapa regională.

La finale, care vor avea loc începând de astăzi până pe 7 iunie a.c., s-au calificat câștigătorii turneelor organizate la toate cele zece sporturi și discipline sportive în cadrul etapelor regionale disputate în Regiunea Nord Est, Regiunea Sud Est, Regiunea Sud, Regiunea Sud Vest, Regiunea Vest, Regiunea Nord Vest, Regiunea Centru și Regiunea București-Ilfov. Ca și în anii 2015, 2016 și 2017, în competiții au fost implicați elevi din clasele V-VIII, din peste 8 000 de școli din întreaga țară.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. Organizația a fost fondată în anul 1914 și a fost distinsă de Regele Mihai I cu Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2014, la împlinirea a o sută de ani de la înființare.Fotografii de Daniel Angelescu

Niciun comentariu

Un produs Blogger.