Scrisoarea Custodelui Coroanei către Împăratul Naruhito

Biroul de Presă al Majestății Sale Custodelui Coroanei este autorizat să transmită următorul comunicat:

Majestatea Sa Margareta a trimis astăzi o scrisoare Majestății Sale Împăratului Naruhito, cu ocazia succesiunii sale la Tronul Japoniei. Custodele Coroanei române a adresat suveranului nipon, cu admirație și emoție, alese felicitări și sincere urări de sănătate, fericire și pace.

Majestatea Sa Margareta a evocat legăturile istorice dintre Japonia și România și a urat, în numele Casei Regale a României, succes în importanta misiune a Majestății Sale în serviciul poporului japonez, pentru progres, unitate a poporului, armonie și prosperitate.

Majestatea Sa Margareta s-a întâlnit cu Împăratul Naruhito de trei ori, în ultimii cincisprezece ani, în cadrul unor sărbători regale la Madrid, Luxemburg și Stockholm.

Relaţiile diplomatice ale României cu Japonia au fost stabilite în anul 1917, în timpul domniei Regelui Ferdinand I și a Împăratului Yoshihito. Prima vizită regală română în Japonia a avut loc în anul 1920, când Principele Moștenitor Carol a vizitat Tokyo. Familia Regală română a vizitat Japonia în anul 2003.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.